RSS Feed

Hvordan bruges fløjten?

Det første fløjt i videoen er et stopfløjt (tone, der flader ud), hvor hunden skal sætte sig med det samme, den hører fløjtet. Det bruges på jagt, når hunden skal dirigeres et bestemt sted. Men det er også et godt redskab, der kan bruges som “nødbrems”, hvis hunden fx løber efter noget. Mange gange går det bedre igennem end et hjemkald. Stopføjtet starter man med at træne, når hvalpen er helt lille. Her bruger man signalet hver gang, at den skal sætte sig i forbindelse med “gå på plads” træning. I første omgang stopper man sammen med hvalpen, når fløjten lyder. Når det sidder fast, øger man sværhedsgraden. Her fortsætter man selv med at gå, når fløjten lyder, og hvalpen skal gerne sætte sig med det samme uden at være påvirket af, at føreren fortsætter med at gå.

Det næste fløjt er hjemkald (2 korte fløjt lige efter hinanden). Den kender hvalpene, når de flytter herfra.

Den sidste er et områdefløjt (mange korte fløjt efter hinanden). Her lærer hunden, at lige på det sted skal du søge efter noget. Det lærer man dem op til først på godbidder, hvor godbidderne smides foran hvalpen, mens der fløjtes. Senere kan hvalpen blive sat af, og godbidderne smides bag ved hvalpen, hvorefter der fløjtes. Til sidst kan man teste, om det sidder fast, ved at sætte hvalpen af på en plet, hvor der i forvejen er strøet godbidder.

Jeg bruger en plastikfløjte, fordi den er til at erstatte, hvis jeg mister den. De er nummereret, så man kan få præcis en magen til (hvis man husker at notere nummeret ned). Min har nummer 210.